logo van der Lans bouwadvies

Lagere woonlasten - Meer comfort - Beter woonklimaat

Energielabel woningbouw

Procedure energielabel

Het energielabel is de basis voor het bepalen van besparende maatregelen om de woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het uiteindelijke doel is alle gebouwen energie neutraal te krijgen zodat de CO² uitstoot verminderd wordt en de klimaatverandering stabiliseert, de technologie is aanwezig en verdient zichzelf terug.

Een energielabel is per 1 januari 2015 door Europa en onze overheid verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. Wanneer u uw huis wilt verkopen of verhuren, moet u een energielabel kunnen overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Als na overdracht van de woning blijkt dat er geen energielabel aanwezig was kan er een boete gegeven worden.

Voor het energielabel zal door door ons ter plaatse een opname worden verricht en met deze gegevens een energielabel berekend worden. Wij sturen u dan digitaal het energielabel toe, die u kunt overdragen aan de makelaar of nieuwe bewoner. 

Terug naar boven

Maatwerkadvies

Wanneer er energiebesparende maatregelen specifiek op een woning moeten worden afgestemd, kunt u een energielabel met maatwerkadviesrapport laten opstellen.

Met een maatwerkadviesrapport komt u te weten: 

  • Op welke manier het energielabel eenvoudig verhoogd kan worden
  • Wat de energiebalans en het energieverbruik van de woning is en hoe het kan worden.
  • Welke aanvullende energiezuinige maatregelen en varianten mogelijk zijn
  • Wat de investering is en wanneer de maatregelen terug verdient zijn
  • Hoe de woning comfortabel wordt en in waarde stijgt
  • Welke subsidies of belastingvoordelen van toepassing (kunnen) zijn

Met dit maatwerkadvies ontvangt u dus een uitgebreid en duidelijk plan voor een eventuele offerte aanvraag van bouwkundige of installatietechnische maatregelen. Nadat de maatregelen aan de hand van het maatwerkadvies zijn uitgevoerd krijgt u van ons een nieuw definitief energielabel.

Terug naar boven

Besparende maatregelen

Wij kunnen u adviseren over de toepasbaarheid in de woning van diverse isolerende materialen en mogelijkheden van energiezuinige installaties. Uiteraard kunnen we u ook begeleiden bij uw keuze, vanaf de offerte tot en met de oplevering.

We werken alleen met gerenommeerde bedrijven die goede referenties hebben en garantie kunnen afgeven. Tijdens het uitvoeren controleren en archiveren wij de verbeterde aanpassingen en verwerken dit in een nieuw energielabel.

Subsidies

De overheid investeert soms in energie besparende maatregelen. Er zijn regelmatig acties op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau. Wij hebben een goed overzicht van de mogelijkheden en staan u bij in de keuze en aanvraag van de subsidies waar u recht op heeft.      

Terug naar boven


Profielfoto Rob van der Lans

Rob geeft advies

Een verbetering van het energielabel verlaagt de energiekosten en de CO² uitstoot en verhoogt het comfort en de verkoopwaarde van uw woning. Een Energielabel met een Maatwerkadvies rapportage van uw woning geeft een compleet overzicht van de besparende mogelijkheden met de terugverdientijd.